27 Temmuz 2012 Cuma









Suriye ‘Kandil’i Hayırlı Olsun!..

ÜMİT ZİLELİ 26 TEMMUZ 2012 CUMHURİYET


Elde var iki!..
Irak’ta, 1.7 milyon insanın vahşice katledilmesi, sürülmesi, tecavüze uğraması pahasına yapılandırılan Kuzey Irak yani “Büyük Kürdistan” projesinin ilk ayağı, 2003 işgaliyle tamamına erdirildi... Bugün, Türkiye’nin güneydoğusunda, adı konmamış bir devlet, her türlü kurumuyla oluşmuş durumda...
Şimdi sırada Kuzey Suriye ayağı var... Yani “Batı Kürdistan”. AKP iktidarının engin desteğiyle parçalanmanın eşiğine gelen Suriye yönetimi, Türkiye sınırlarındaki askeri gücünü çekince, merkez Kamışlı olmak üzere, Türk sınırı boyunca uzanan Afrin, Kobani, Derik, Amude kentlerinde kontrol PYD’nin eline geçti... O da nedir diye soracak olursanız, yanıt çok basit:
- PKK’nin Suriye uzantısı!..
Daha değişik bir söylemle; 300 kilometrelik Irak sınırında uğraştığımız çapulcular, bundan böyle 877 kilometrelik Suriye sınırında başımıza bela olacak!.. Pekii, iktidar bunu göremeyecek kadar kör müydü? Hayır, değildi... Peki ya neydi?.. Tayyip Bey, yıllardır övünerek söylemiyor muydu:

“Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eşbaşkanıyım” demiyor muydu!..

***

BOP, burada sonlanmıyor ne yazık ki!..

Irak ve Suriye, diğer deyişle Güney ve Batı Kürdistan tamam... Sırada Güney ve Doğu Kürdistan var!.. Yıllar önce ABD ordusunun “yarı resmi” dergisinde geleceğin Ortadoğu haritası yayımlanmıştı. İşte o haritada dört ülkeden toprak alarak oluşturulmuş “Büyük Kürdistan” Ortadoğu’nun kalbine sokulmuş bir hançer gibi sırıtıyordu... Amaç, İsrail’in güvenliğini sağlayacak, tüm zengin kaynakları kontrol altına alacak BOP’un tamamına erdirilmesiydi!..

Geriye iki ülke kaldı... Öncelikle İran halledilecek ve Doğu Kürdistan ayağı da tamamlanacak Allah’ın izniyle!.. Tabii bunlar yapılırken, projeye göre Türk ordusu da tepe tepe kullanılacak; tıpkı bir zamanlar Galiçya’da, Kore’de olduğu gibi... İran devreden çıktıktan sonra, Büyük Kürdistan’ın son ayağını halletmeye sıra gelecek; Kuzey Kürdistan... Bu size bir şey anlatmıyorsa Türkçesini söyleyelim:

- Türkiye’nin Güneydoğusu!..

Artık GAP ve İskenderun senaryoya dahil olur mu, proje Doğu Anadolu’yu da kapsar mı bilemiyorum!.. Oralara Ermenistan’ın göz diktiği ve “Yeni Sevr” uyarınca 2015’ten itibaren toprak talebini patlatacağı kesin... Zaten meşhur haritanın sahibi Albay Ralph Peters bunu açıkça söylemişti:

- Ermenistan, Ağrı Dağı’nı da içeren tarihi topraklarına yeniden kavuşmalı!..

***

Sanırım, başımıza gelecekleri biraz olsun anlatabildim!.. Üstelik daha, parçalanan Suriye’nin en az üç ya da dörde bölüneceğini, bir kısmına şimdiden El Kaide’nin çöreklenmeye başladığını, Türk ordusunun fena bir provokasyonla bu savaşın içine çekilmesinin an meselesi olduğunu, bir kan denizinin içinde boğulma olasılığını anlatmadım bile!..

Tabii, şimdi soracaksınız; bu ülkeyi yönetenler ne yaptığını biliyor mu?.. İki olasılık var:

1- Bu arkadaşların, ne milli çıkarlardan, ne diplomasiden, ne bölgesel dengelerden, ne de büyük devletlerle nasıl “yatağa girileceğinden” zerre kadar haberleri yok... Devlet yönetmekle kabile reisliği arasında ne fark bulunduğunu dahi bilmiyorlar...

2- Her şeyi gayet iyi biliyor, gayet iyi görüyorlar... Ama BOP Eşbaşkanlığı’nı ve önlerine sürülen “yeni Osmanlı” havucunu öylesine hırsla sahiplenmiş durumdalar ki yaklaşan felaketi büyük bir kazanç olarak değerlendiriyorlar... Zaten ABD’ye öylesine angaje olmuşlar ki, kendilerinin ve ülkenin kaderini ister istemez “büyük efendi”ye teslim etmiş vaziyetteler…

Gördüğünüz üzere iki seçenek de birbirinden berbat!.. Ülkeyi büyük bir facianın eşiğine getirip kilitleyenler, şimdi göreceksiniz “milli birlik” çığlıkları atmaya başlayacaklar... Sansür, zorbalık, “ileri demokrasi”nin vazgeçilmez koşulları olarak bir karabasan gibi halkın ve yurtsever aydınların üzerine çökecek... Fakat yapacakları hiçbir şey, BOP projesinde sona yaklaşıldığı ve burnumuzun dibinde nurtopu gibi bir ikinci “Kandil” yapılandığı gerçeğini değiştirmeyecek, ne yazık ki!..

- Yetmez ama evetçilerin, yalakaların ve haymatlosların gözü aydın!..

26 Temmuz 2012 - Cumhuriyet







                                           *  *   *




Ülkemizin ve halkımızın tarihi birikimi, yaklaşık 150 yıldır süren Aydınlanma mücadelemiz, Kurtuluş Savaşı Ve Cumhuriyet Devriminin tarihsel mirasına yaslanarak, bu emperyalist planı parçalayarak; TAM BAĞIMSIZ HALKÇI TÜRKİYE CUMHURİYETİ 'ni yeniden kurabiliriz-kuracağız.
Bunun için yeterli birikim ve insan gücümüz mevcut, eksik olan sızlanmayı, felaket tabloları çizerek birbirimizi korkutmak yerine doğru bir önderlikte birleşerek hep birlikte mücadeleye atılmaktır.