16 Ekim 2012 Salı




Gaziler yasağa rağmen Tandoğan’daydı!


Ankara’da gerçekleştirecek olan terör karşıtı İçişleri Bakanlığının talimatıyla iptal edilmesine rağmen gaziler ve şehit aileleri Tandoğan’daydı. Gaziler, teröristten esirgenmeyen miting hakkının, milletin gazilerinden ve şehit yakınlarından esirgendiğini belirttiler. 

Gaziler ve şehit ailelerinin Ankara’da gerçekleştirecekleri terör karşıtı mitingin İçişleri Bakanlığının talimatıyla Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi Tandoğan’da basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de destek verdi. 
Açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ertay, teröre karşı mitingi engellemenin Oslo mü
zakerelerinin bir ödünü olup olmadığını sordu. Ertay, hangi nedenle olursa olsun, bir devletin en fazla sahip çıkması gereken, milletin onuru gazilerin ve şehit ailelerinin susturulmasını, güvenliklerinin sağlanamayacağı aldatmacası ile mitingin iptal edilmesini skandal olarak değerlendirdi.

“Biz ne için şehit olduk?”

“Devlet Teröristlerle görüşmez dediler bize, Teröristlerle görüşen şerefsizdir, ispatlamayan şerefsizdir dediler hepimize. Bu ülkeyi böldürtmeyiz, dediler. Sonra, sayın dediler, önder dediler, Oslo dediler” şeklinde konuşan Ertay, teröristlere seçimlere kadar silahlarınızı kullanmayın, asker de üzerinize gelmeyecek, bölgenizde işini yapan, üzerinize gelen istemediğiniz vali, kaymakam, emniyet müdürü varsa söyleyin hallederiz denildiğini kaydetti. Habur’dan gelen teröristlerin ayağına hâkimlerin ve savcıların götürüldüğünü ve “Silah bıraktıracaksa Oslo görüşmeleri yapılabilir” dendiğini hatırlatan Ertay, “Peki sorarız size, milletimize biz ne için şehit olduk, ne için ayaklarımızı, bacaklarımızı, gözlerimizi kaybedip gazi olduk? Ne için? Yoksa biz mi teröristiz? Biz mi vatan hainiyiz?” dedi.

Ankara Milletvekili İzzet Çetin mitingin, vatandaşa takla attıran İçişleri Bakanının talimatıyla engellendiğini belirterek, “Bakana bu talimatı veren başbakandır. Onlar, teröristlerle İmralı ile pazarlık yapıldığının sizin ağzınızdan duyurulmasından korktular. Sizinle karşı karşıya gelmekten korktular” şeklinde konuştu.

Emine Ülker Tarhan iktidarın, yapacağı pazarlıklarda birilerini küstürmek istemediği için gazilerin ve şehit yakınlarının üzerinin örtüldüğünü ifade etti. PKK-AKP Habur kardeşliği, Oslo kardeşliği ile onarılmaz acılar yaratıldığını belirten Tarhan, “Bunu asla unutmayacağız. Mücadelemiz emperyalizme karşıdır” dedi.