2 Haziran 2013 Pazar

BÜLBÜLÜM

.



İKİ AYYAŞ KAFA KAFAYA VERMİŞLER Önce birisi Çanakkale'de kıyak kafa ile İngilizleri denize dökmüş. Sonra oradan kalkıp sallana sallana Bandırma vapuru ile Samsun´a ayak basmışlar. Erzurum, Sivas derken her gece başka bir alemde çiligir sofrasında vatanı kurtarmışlar ki bu bizim milli hastalığımızdır. Kimse ciddiye almamış olacak Ankara´ya kadar sağ salim gelmişler. Çilingir sofrası burada birden dostlar meclisi olmuş. Ama sohbetler şen şakrak değil kederli ve derin düşünceli. Her akşam içmeyi ihmal etmemişler ama. dile kolay onca travmayı kafada silmek kolay değil.

Dostlar meclisi biraz daha kalabalıklaşmış, her vilayetten bir temsilci gelmiş. Gelirken de eli boş gelmemiş. Trakya vekili rakıyı getirirken, Kars vekili kaşarı, :Çanakkale vekili ezine peyniri, Diyarbakır vekili de karpuzu kapıp gelmiş.
Bu sırada düşmanda Ankara´ya dayandı dayanacak; top sesleri bile duyulur halde iken muhabbeti bozmamışlar, içmeye devam. Küfelik olanı cepheye yollamışlar ayılsın diye, ayılanı da meclise yollamışlar biraz piizlensin diye. Böyle günler gelmiş geçmiş. Derken bizim iki ayyaş iyicene kafayı bulmuşlar. Biri demiş ‘vatan şöyle kurtarılır’, öbürü demiş ‘vatan böyle kurtarılır’. Al takke ver külah kavga çıkmadan aralarında anlaşmışlar ve kafaları epey kıyak olacak ki bizimkiler Taaruza karar vermişler.


Cepheye haber yollamışlar. Hazırlıklar yapılmış, manzarası en güzel tepelerde sofralar kurulmuş, mezeler, içkiler donatılmış. Erlere de 1'er 2'şer tek yollanmış ki onlarda muhabbete uysunlar. Hazırlıklar tamam olunca bizimkiler sallana sallana gitmişler cepheye. Herkes kurulmuş kendi mekanına, vermişler komutu seyreylemişler cümbüşü. Zurnalar, davullar, bir düğün alayıdır gitmiş. Kafalar ayıldığında kendilerini İzmir´de bulmuşlar. Orada lodos ayıltmış bizimkileri. Sonra zaten fazlada kalmamışlar, dönmüşler Ankara´ya. Havası da kuru, keçisi de lezzetli, meze kaynaklarınında tam ortasında olmakla beraber şarap bağları da var etraflarında.


İşte böyle kurmuşlar 2 ayyaş Cumhuriyeti. Ama senin gibi kafası ayıklar 10 senede peşkeş çekerken memleketi kafamız kıyak sanma biliyoruz ne haltlar yediğini.


-alıntı-