10 Haziran 2014 Salı

Genel Kurmay Başkanı Sayın Org. Necdet Özel'in dikkatine;





Genel Kurmay Başkanı Sayın Org. Necdet Özel'in dikkatine;


Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı web sayfasında yer alan,

TARIH : 09 Haziran 2014 SAAT : 15:10 NO : BA - 11 / 14 basın açıklamanızda,


.......

"...2'nci Hava Kuvvet Komutanlığına ait Kuzey Nizamiyesi bölgesinde bulunan bir nöbet kulübesine taşlı saldırıda bulunmuşlardır.

Bir kısmı çocuk olan göstericilerin arasında bulunan yüzü kapalı bir şahıs, nizamiye dış kapısından içeri atlayıp iki fens teli arasında bulunan araç kontrol bölgesine girerek, bayrak direğine tırmanmıştır. Bölgeye sevk edilen tim tarafından şahsı ikaza yönelik havaya iki el uyarı ateşi yapılmış ve sesle ikazda bulunulmasına rağmen söz konusu şahıs bayrağımızı gönderden almıştır.


........

"Yüce Türk Ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti Türk Bayrağına, hiç bir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınıyor, bu saldırıyı yapan kişinin bulunup gerekli cezanın verilmesinin takipçisi olunacağının ve hiçbir kişi veya grubun Şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur. " denmektedir.


........
Sayın Genel Kurmay Başkanı, siz ve başında bulunduğunuz Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevi TÜRK BAYRAĞINA yönelik bu hain saldırıyı nefretle kınamak, saldırıyı yapanın bulunup cezalandırılmasını talep etmek değil, gereğini yapmaktır. Siz ve orada yetkili Komutan şikayet değil uygulama, gereğini yapma makamındasınız. Sizin sorumluluk alanınızdaki Askeri Üs bölgesinde yapılan bu saldırıyı ben ve benim gibi yurttaşların önlemesini ve saldırganın da bizim tarafımızdan bulunmasını mı bekliyorsunuz? Yapmayınız lütfen Sayın Komutan. Bunu ben ve benim gibi sade yurttaşlar talep edebilir. Siz ve emrinizdeki TSK mensuplarının görevi " Mevcut İktidar ve PKK'nın el -işbirliğiyle yürüttükleri Özerk Kürt Bölgesi Planına " destek ve kalkan olmak değildir. Aziz Bayrağımızı ve Vatanın bütünlüğünü savunmak TSK'nın varlık nedenidir. (Ekte bu bayrak için kahramanca mücadele ederek şehit düşen 33 Mehmetçiğin haberini gösteren gazete fotoğrafını sunuyorum. O kahramanlar ne için hayatlarını verdiler Sayın Komutan. ) Bu sebeple günü kurtarmak amaçlı yapıldığı görülen basın açıklamanızı telin ediyor, bu olayla ilgili başta şahsınız ve diğer sorumlu" bayrağa ve vatana karşı gereken sorumluluğu göstermeyen sorumsuz" yetkililerin derhal istifasını talep ediyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Vatanın bölünmez bütünlüğü, Atatürk Devrim ve İlkelerinin sürdürülmesi ve Türk Bayrağı için herşeyini fedadan çekinmeyen mesuplarına saygılarımla;

Feyzullah ÖZTÜRK