19 Mayıs 2010 Çarşamba

19 MAYIS'TA TÜRKAN SAYLAN'IDA ANIYORUZ


ATA'MIZIN MİLLİ MÜCADELEYE BAŞLANGIÇ TARİHİ OLAN 19 MAYIS 1919 BÜTÜN MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN.

CUMHURİYET GENÇLERİNİN YETİŞMESİNDE ÖNEMLİ KATKILARI OLAN
TÜRKAN SAYLAN'IDA 18 MAYIS 2009 TARİHİNDE KAYBEDİŞİMİZİN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE DE SAYGIYLA ANIYORUZ.


TÜRKAN SAYLAN'I ANIYORUZ


Dile kolay! Bir yıl olmuş aramızdan ayrılalı Türkan Saylan hocamız!

Son nefesini verdiği ana kadar derslerle dolu; böyle hekim olunmalı, topluma böyle önderlik edilmeli dedirten onurlu bir yaşam!

Böylesi bir yaşamın Türkan Saylan’a kazandıracağı onurun yanı sıra onunla aynı ülkede yaşayan bizlere de gurur kaynağı olacağına kuşku yoktur.

Bir hekim ve deribilim uzmanı olarak üzerinde uzmanlaştığı Lepra konusundaki çalışmalarının yalnız kendi alanını değil başka bir çok tıp dalını da işin içine katarak özgün katkıların doğmasına yol açtığını kısaca anımsatmakla yetinelim!

Ama, o bir hekim olmanın ötesinde aydınlanmanın da unutulmaz kişiliklerinden biriydi. Ve belki de bu yönüyle topluma mal olmuş anıtsal bir değere dönüşmüştü.

Şanslıydı Türkiye’de yaşadığı için!

Şanssızdı yaşamının son günlerinde yaşamı boyunca savaşım verdiği koyu karanlığın gölgesinde kaldığı için!

Yazık ki; gün sayan bedeni aklanmasına tanıklık edecek kadar sürdüremedi aramızdaki varlığını!

Ne denli üzücü, kırıcı ve yıkıcı olsa da bu durum; onunla aynı meslekten olmak, onunla aynı yurdu paylaşmak ve onunla aynı dili konuşmak bile başlı başına onur ve gurur kaynağı olmuş olmalıdır bizler ve toplumumuzun her kesiminden insanlar için!

Türkan Saylan’ların bedenleri ölümlü olsa da düşünceleri ve yaşamlarıyla ortaya koydukları ölümsüzdür! İyi ki de öyledir!

Aydınlanmacı, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kişiliğine toplumcu ve halkçı hekimliğini de ekleyebilmiş Türkan Saylan’ı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz…

İlke ve değerlerinin yolumuzu hep aydınlatacağı bilinciyle!

ulusalgundem.net