15 Şubat 2016 Pazartesi







...Kapitalist sistem sürekli savaş üretiyor..Birinci ve İkinci emperyalist paylaşım savaşında on milyonlarca insan öldü...evsiz,barksız kalanlar..yoksulluk,açlık cabası.


....Bu savaşlar kapitalist gelişme yasasının doğal sonucu.Son onyıllarda bölgesel savaşlar hız kazandı..Afganistan,Afrika,Ukrayna,Ortadoğu gibi.



....Bu durum tabi özünde dünya zenginliklerini yağmalama, birde tekellerin çok büyük karlar elde ettikleri savaş sanayisi demek.



....Emperyaller bu savaşları barış yada başka süslü laflarla telaffuz etseler de,somut gerçekler böyle değil.



.....Dünyada 40 bine yakın patlamaya hazır durumda nükleer silah bulunduğu söyleniyor...kullanılsa tüm dünya yok olur..emperyalist ülkeler aralarında bu silahların azaltılması yönünde anlaşmalar yapıyorlar...tabi her eylemlerini tersten okumak gerekirse,aslında çoğaltıyorlar.



.....ABD nin Obama'sı tüm dünyadan nükleer silahları temizlemek lazım diyor..biz gene tersten okursak,ABD nin nükleer programına 355 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını görüyoruz.Dünya çapında silahlanmaya ayrılan para 1,77 trilyon dolara çıkmış.Türkiye'de geçen yıl en çok silah ithal eden on ülke listesinde 9.sırada yer almış.



.....Bunu değiştirecek tek güç dünya işçi sınıfı ve dünya halklarıdır.Birinci emperyalist paylaşım savaşını bitiren olgu Rus işçi sınıfının devrimiydi.



.....Ya kapitalist barbarlıkta yok oluş..yada insanca yaşam için kapitalizmle savaş...başka türlü barış sözcükleri hayal!




.........Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı.
.........Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı.
.........Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı.
.........Gittiler akşam olmadan ortalık karardı.....


Attila İlhan